FAQ

FAQ

Modularo by Dancover tilbyder et stort udvalg af kvalitetsprodukter i massivt træ skabt til haveejere og andre, som elsker udelivet. Produkterne under dette populære brand er alle solide, elegante og vil holde i mange år på grund af det stærke, nordiske træ, som er blevet brugt til at fremstille disse populære produkter. Træet til de forskellige produkter stammer fra Europa, hvor det efterfølgende er blevet behandlet og omdannet af de bedste og mest erfarne fagfolk. Det giver dig et udvalg af smukke og holdbare produkter i massivt træ til haven og andre steder.
I denne FAQ kan du finde svar på alle de spørgsmål, som du måtte have om vores Modularo-produkter. Skulle du mod forventning ikke finde det svar, du søger, så kontakt vores Xperter, som kan finde frem til svaret på dit spørgsmål.

Før du bestiller et Modularo-produkt

Vores populære Modularo-produkter består af stærkt og holdbart nordisk træ, som kan holde i mange år. Det er derfor, vi vil anbefale dig at nøje overveje, hvor du skal placere dit nye redskabsskur, havepavillon eller bjælkehytte. Overveje, om I måske skal bygge til på et tidspunkt, lave om på indkørslen, hvor store de eksisterende træer vil blive med mere. Om fem år vil et træ, som måske ikke er så højt i dag, skygge for jeres havepavillon eller forhindre sollyset i at skabe et smukt lysindfald i jeres gæstehus. Så prøv at tænke nogle år ud i fremtiden for en sikkerheds skyld, for vores produkter i nordisk gran er bygget til at holde.

Byggetilladelse til dit Modularo-produkt

En meget vigtig detalje er, om du evt. har behov for at søge om tilladelse til at opføre en permanent træbygning i din have - eller et andet sted. Der er bl.a. forskellige regler for redskabsskure og annekser. Du kan se de forskellige regler her: https://www.bolius.dk/love-og-regler-for-skure-carporte-garager-og-andre-smaa-bygninger-17566. Her kan du også se regler for afstand til skel, samlet byggeprocent med mere. Så inden du begynder at samle dit skur, havepavillon eller gæstehytte, så undersøg gældende regler.

Forskellige fundamenter til dit Modularo-produkt

Du skal overveje, om du skal bygge et fundament, som du kan placere dit nye Modularo skur, pavillon eller anneks på. Se mere under Fundamenter.

Bedste kvalitet

Producenten af vores Modularo-produkter er blandt de bedste og mest erfarne virksomheder i Europa, når det handler om kvalitetsprodukter i massivt træ som redskabsskure, havepavilloner og bjælkehuse. Ud over de mange års erfaring, så arbejder de efter ISO-9001 standarden for at kunne levere det bedste produkt hver gang. De anvender desuden kun de bedste råmaterialer - udvalgt nordisk grantræ (Picea Abies), som vokser i kølige områder i Europa, og det give træet sin styrke og holdbarhed, som giver dig en permanent opbevarings- eller fritidsløsning.

Dampspærre

Alt efter hvilken slags fundament, du vælger, så skal du måske placere en dampspærre mellem fundamentet og trækonstruktionen. Hvis du er i tvivl, så spørg en fagmand, så du undgår fejl, som kan medføre problemer senere. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at du beskytter trækonstruktionen mod fugt, så der ikke siver fugt op gennem gulvet og giver fugtskader.

Levering

Fragtselskabet leverer din bestilling til nærmeste kantsten. Vi kan ikke love dig, at din bestilling kommer med et bestemt fragtselskab. Som udgangspunkt, så stiller vi ikke din vare ved din adresse, hvis du ikke er hjemme og kan kvittere for den. Fragtmanden vil i dette tilfælde lægge en seddel med et telefonnummer, som du kan ringe til og aftale en anden leveringsdato. Hvis du har aftalt med fragtmanden, at han kan stille din vare ved din adresse uden at du er der til at kvittere, så står leveringen der på dit eget ansvar.

Forsinkelser og skader

Skulle du mod forventning modtage en pakke, som er beskadiget, så skal vi bede dig acceptere modtagelsen, skrive en bemærkning på fragtbrevet/følgesedlen og derefter udfylde en Reklamation på www.dancovershop.com. Vi vil så behandle din reklamation og vende tilbage inden for 24 timer på hverdage. Vi vil naturligvis gøre vores yderste for at sende dig den eller de dele, som er blevet ødelagt eller mangler.

Gør-det-selv samlesæt

Vi leverer dit nye Modularo redskabsskur, havepavillon eller gæstehytte ved kantstenen som et komplet samlesæt. Leveringen består måske af flere pakker alt efter størrelsen på den vare, du har bestilt. Inde i pakken finder du dit Modularo-produkt omhyggeligt stablet og pakket på en palle, og producenten har omhyggeligt kontrolleret det hele før afsendelsen. Sammen med de forskellige dele ligger en detaljeret samleanvisning. Vi anbefaler, at du ikke fjerner plastikken fra pakken, før du skal i gang med at samle bygningen, fordi plastikken er beregnet til at beskytte delene mod vind og vejr. Hvis du ikke skal i gang med at samle dit Modularo-produkt straks efter modtagelsen, så sørg for at stille de forskellige dele et tørt sted godt beskyttet mod for meget direkte sol.

Døre og vinduer

Med ganske få undtagelser, så er alt glas i vores redskabsskure, havepavilloner, bjælkehytter og annekser hærdet glas, der giver den bedste holdbarhed og sikkerhed. I enkelte produkter har vi i stedet brugt stærkt og brudsikkert Plexiglas, som giver dig det samme dejlige lysindfald, som hærdet glas giver. Alle vores redskabsskure har et eller flere vinduer, der giver dagslys inde i skuret om dagen. Vores havepavilloner og gæstehytter har store døre og vinduer, der skaber et fantastisk lysindfald, som er med til at gøre disse bygninger både lyse og indbydende samt med et fantastisk udkig.

Fundament til de forskellige Modularo-produkter

Et lige, stærkt og stabilt fundament er måske det vigtigste at have på plads, før du begynder at bygge et redskabsskur, havepavillon, gæstehus, anneks eller anden form for havehus. Med det rigtige fundament sikrer du en stabil konstruktion, at du kan samle huset rigtigt, det giver holdbarhed, funktionalitet og det rigtige udseende. Et dårligt og utilstrækkeligt fundament vil skabe et hav af problemer, påvirke hele konstruktionen negativt, og i sidste ende måske give hele konstruktionen en kortere levetid. Du vil opleve sprækker mellem plankerne, et kedelig look helt overordnet såvel som problemer med at åbne og lukke døre og vinduer.

De efterfølgende typer af fundamenter er alle gode og solide fundamenter til havebygninger m.m. Hvert enkelt fundament har sine stærke og svage sider, så hvis du er i tvivl, så spørg i dit lokale byggecenter eller tal med en fagperson med den relevante viden. Det her en måske ikke raketvidenskab, men det er enormt vigtigt at få gjort korrekt! Typen af fundament kan også afhænge af jorden i haven, om grunden skråner, om der f.eks. allerede ligger fliser eller andet, størrelsen og vægten på den bygning, som fundamentet skal understøtte samt dit budget.

1. Støbt betonfundament

Et støbt betonfundament går man sjældent helt galt i byen med næsten uanset hvilken bygning, der skal stå på den. Det er en populær løsning, som har været anvendt til både store og små bygninger i mange år. Et støbt betonfundament er nok det mest holdbare og solide fundament, men samtidig også et, der både koster og tager tid at lave.

2. Fundamenter med udgravet rende

Fundamenter til ikke opvarmede bygninger er nemmere, lettere og koster ikke så meget som et støbt betonfundament. Du kan bruge dette fundament til de fleste størrelser havehuse, hvis grunden ikke hælder for meget. Det er desuden nemt at udvide fundamentet, hvis du på et tidspunkt køber et nyt havehus eller vil udvide det eksisterende. Der anvendes typisk fundablokke og lecablokke til fundamentet. Det givere et stærkt, stabilt og holdbart fundament.

3. Fliser

Fliser kan være det bedste fundament til mindre og mellemstore redskabsskure og pavilloner. Det er et af de nemmeste fundamenter at bygge, forholdsvis billigt og kræver ikke at man støber. Desuden er det pænt, det er nemt at bygge et skur eller en havepavillon på fliser og nemt at fjerne eller udvide i fremtiden, hvis man ønsker at bygge et større skur eller tilsvarende.

4. Justerbart træfundament eller punktfundament

Skal du bruge et fast og holdbart fundament til et skur eller anden mindre havebygning? Så er det muligt at bygge disse fundamenter til en meget rimelig pris. Træfundamentet kan sættes som et punktfundament på sokkelsko, som er støbt ned i jorden. Det er også muligt at sætte fundablokke eller lecablokke i stabilgrus. Du kan også placere disse fundamenter oven på f.eks. fliser, hvis du blot har behov for at nivellere selve rammen. Du kan bygge disse fundamenter til ganske rimelige priser.

5. Jordskruer fra Stop Digging eller GroundPlug©

En nyere og meget innovativ måde at bygge et fundament er med jordskruer, som sparer dig både en masse gravearbejde, bortskaffelse af overskydende jord, samt arbejde med støbning af beton. Jordskruer fra enten Stop Digging eller GroundPlug© giver dig en fantastisk mulighed for at give dit skur m.m. et sikkert og plant fundament. Dine jordskruer kan være klar på en brøkdel af den tid, som du skal regne med at bruge på de fleste andre fundamenter, og fordi der ikke skal støbes, kan du gå i gang med at bygge dit skur, havepavillon eller anneks med det samme, fordi du ikke skal tage højde for tørretid m.m.!

Installation af el og vand

Selv om du er en erfaren Gør-det-selv-person, så er det ikke det hele, som du selv må gøre. På nogle områder siger lovgivningen, at du skal hyre en autoriseret fagperson, som kan udføre bestemte opgaver - som installation af el, vand, afløb m.m. I sidste ende er det et spørgsmål om din og andres sikkerhed og om hvorvidt din forsikring dækker, hvis tingene ikke er udført efter gældende regler og love.

Vedligeholdelse af dit Modularo havehus

Du kan bestille dit nye redskabsskur, havepavillon eller bjælkehus i ubehandlet træ eller malet. De malede huse er blevet malet omhyggeligt på flere sider af de enkelte dele og skal ikke males igen de næste mange år. Vi anbefaler, at du maler igen hvert 5. år alt efter hvordan overfladen ser ud og føles. Sliddet på overfladen afhænger bl.a. af vind og vejr, så det er en god ide løbende at holde øje med bygningens yderside for at se, om den måske trænger til at blive frisket op.

Når du bestiller en bygning til haven i ubehandlet træ, så er det i sagens natur ikke behandlet med noget som helst. Vi anbefaler derfor, at du bruger en eller anden form for træbeskyttelse - gennemsigtig, tonet eller i en farve. Du skal bruge træbeskyttelsen for at forhindre træet i at blive misfarvet, slå sig eller udvide sig. Husk også at påføre træbeskyttelse på døre og vinduer. Fagfolkene i dit lokale byggemarked eller malerforretning kan fortælle dig, hvilken slags træbeskyttelse eller maling, du skal bruge. Det er vigtigt, at produktet også beskytter træet mod skimmel, svamp, UV-stråler m.m. Her skal du måske male igen hvert andet år alt efter hvad der står på det produkt, du har valgt.

Modularo-brandet

Modularo by Dancover er et moderne livsstilsbrand med fokus på holdbar kvalitet, stil, og komfort. Brandet tilbyder en lang række produkter i massivt træ som redskabsskure, havepavilloner og bjælkehuse, der kan holde i mange år og give dig elegant design, holdbar kvalitet, høj funktionalitet samt ekstra plads til opbevaring eller til at nyde livet. De populære kvalitetsprodukter er bygget af massivt nordisk træ for at gøre dit haveliv endnu mere behageligt og skønt.

Naturligt look uden maling eller træbeskyttelse

Når du bestiller et havehus i ubehandlet træ eller i natur, så er træet ikke beskyttet mod vind og vejr. Derfor anbefaler vi dig, at du påfører huset træbeskyttelse - gennemsigtig, tonet eller i en farve. Husk også at påføre træbeskyttelse på døre og vinduer. Fagfolk i dit lokale byggecenter m.m. kan fortælle dig, hvilken slags træbeskyttelse eller maling, du skal bruge. Det er vigtigt, at produktet beskytter træet mod skimmel, svamp, UV-stråler og så videre. Du skal regne med at skulle påføre træbeskyttelse regelmæssigt - du kan se på produktet hvor ofte de anbefaler at man påfører igen.

Malede havebygninger

Når man bestiller et malet redskabsskur, havepavillon eller bjælkehus, så kan man glemme alt om det kedelige arbejde med selv at skulle male bygningen. Producenten arbejder med en industriel metode til at beskytte træet optimalt i de næste mange år. Den miljøvenlige og vandbaserede træbeskyttelse er skabt netop til udendørs brug. Takket være kombinationen af forskellige bindemidler, bliver overfladen på din Modularo-bygning forseglet, uden at det forhindrer materialet i at ånde og sikrer en permanent vandafvisende overflade. Malingen trænger dybt ned i træet, og den matte overflade sikrer den smukkeste fremhævelse af strukturen i træet. Malingen eller træbeskyttelsen beskytter både mod vand, UV-stråler såvel som insekter, svamp, skimmel og misfarvning.

• Alle planker har en industriel finish på alle fire sider
• Trædøre og -vinduer er cremehvide både indvendigt og udvendigt
• Vindskeder og tagåse er malet hvide
• Tagplanker er behandlet på tre sider
• Anbefalet vedligeholdelsesinterval 5 år
• Maling til småreparationer medfølger

Personlig service og rådgivning

Dancover tilbyder personlig service og rådgivning både før, under og efter en bestilling af et Modularo-produkt. Har du spørgsmål om de forskellige Modularo-produkter, kontakt venligst vores Xperter via telefon, e-mail eller brug vores chat. Du har mulighed for at stille spørgsmål om materialer, pris, leveringstid, betaling og meget andet. Der medfølger en meget detaljeret samlevejledning med de enkelte produkter, så du kan finde svar på rigtigt meget her.

Forberedelser før selve monteringen

Når du modtager dit samlesæt fra os, så sørg for at undersøge, om det hele er der og er i god stand. Selv om alt er blevet pakket omhyggeligt og sikkert, så kan der ske meget under transport. Skal du ikke i gang med at samle din bestilling med det samme, så sørg venligst for at tingene står godt beskyttet mod vind og vejr og ikke direkte på jorden.

Når du er klar til at gå i gang med at samle dit skur eller pavillon, så start med at læse vejledningen grundigt igennem, så du er sikker på at gøre alting i den rigtige rækkefølge. Det er vigtigt, at man er mindst to til opgaven, da de enkelte dele i massivt træ er tunge, og det er vigtigt at være præcis, når man samler delene. Der skal ikke bruges specialværktøj til opgaven.

Forarbejdning

Producenten af vores kvalitetsbygninger i træ har mange års erfaring og en moderne maskinpark. Kombinationen af dette sikrer dig de absolut bedste produkter på markedet. Mens maskinerne saver, høvler og sliber de enkelte dele med millimeters præcision til de rigtige størrelser og faconer, så tjekker og sorterer trænede øjne de forskellige materialer og komponenter. Før noget bliver afsendt fra fabrikken, så bliver de endelige produkter tjekket endnu engang og derefter sikkert og omhyggeligt pakket.

ISO-9901 standard

Vores leverandører følger et kvalitetsstyringssystem i overensstemmelse med ISO-9001 standarden for at sikre den absolut bedste kvalitet til vores kunder.

Tagmaterialer

En lang række af vores Modularo-produkter bliver leveret komplet med tagmateriale, mens andre af produkterne ikke gør. Bestiller du et produkt uden medfølgende tagmaterialer, bliver du nødt til selv at bestille tagmaterialer fra en anden leverandør. Vi vil anbefale, at du besøger dit lokale byggemarked og får fagfolkene her til at hjælpe dig med at vælge de rigtige tagmaterialer, som du skal bruge. De forskellige tagmaterialer varierer i pris, farver, og udseende. Du burde selv kunne lægge de fleste slags tagmaterialer på - ellers vil en tømrer m.fl. kunne klare opgaven på ganske kort tid. Det er meget vigtigt, at du finder og lægger tagmaterialet på, så snart dit skur, havepavillon eller bjælkehus står klart, så det kan beskytte bygningen mod regn m.m.

Udvalgt nordisk træ - din garanti for langtidsholdbar kvalitet

Alt det træ, som vi bruger til vores Modularo-produkter som redskabsskure, havepavilloner eller gæstehuse er vokset i kølige områder i Europa, hvor det har fået lov at vokse i sit eget tempo, og det er det, som har givet træet sin styrke og holdbarhed. De erfarne medarbejdere hos producenten udvælger desuden træet meget nøje, før de går i gang med at arbejde med det. Her er det kun det allerbedste træ, som får lov at blive en del af de populære Modular havehuse m.m.

Værktøj til monteringen

Vi har gjort det dejligt nemt for dig. Vi leverer dit nye skur, pavillon eller gæstehus fra Modularo som et skønt Gør-det-selv-byggeprojekt inklusiv en detaljeret samleanvisning. Der er ikke brug for specialværktøj til monteringen, men det kræver, at I mindst er to personer, da de forskellige dele i massivt træ kan være tunge samt at der er behov for at man er nøjagtig, når man samler de forskellige dele.